Julkonsert i Östervik den 18 dec 2012!


Publ. med tillstånd av NKP/ Foto: Jenny Edvardsson


Österviks Kapell var nästan fullsatt när Musikkåren och Vocalensemblen bjöd på julkonsert den 18 dec. 2012! Musikmästare Paul Blomgren hälsade alla välkomna i inledningen och Lars Blomgren assisterade utmärkt som conferencier under hela konserten.
Det var en resa mot Julen, som musikkåren inledde med en fransk carol och avslutade med Davids 24:e psalm. Förutom brassets hurtiga julpottpurier bjöds på en trombontrio "Christmas Tidings".


Publ. med tillstånd av NKP/ Foto: Jenny Edvardsson
Vocalensemblen sjöng flera kända jularrangemang och i mitten av konserten den hurtiga "Bjällerklang" och "Önskelistan" i tomtedress!
När Musikkåren framförde "White Christmas" föll "snöflingor" från skyn. Effektfullt!
Ett annorlunda musikstycke var "julkortet" som Dvorak skickade hem från USA till sina kära - "Nya Världen" - en långsam och pampig tonsättning som fick extra applåder!


Innan Vocalensemblen framförde "Stilla Natt" kom kårledaren Sven-Inge Karlsson in iförd militärkläder och hjälm och tog oss med i en gripande händelse för 98 år sedan - under 1:a världskriget. Då tyska och engelska förband i stället för att skjuta på varandra förenade sig i "Stilla Natt" under julnatten, och delade choklad med varandra i skyttegravarna!
Kyrkoherde Stig Axelsson höll en kort andakt i slutet av konserten innan alla sjöng med i "När juldagsmorgon glimmar". Som extra nummer spelade Brasset marschen "Carollers" varefter bjöds på kaffe och pepparkaka. Frivillig kollekt till "Julgrutan" upptogs vid utgången.


Åter hemsidan